Тя попада в корпоративния свят преди повече от 20 години.

...
 Тя попада в корпоративния свят преди повече от 20 години.
Коментари Харесай

Върнах се в България насила, но си върнах живота

 

Тя попада в корпоративния свят преди повече от 20 години. Преминала е през всевъзможни провокации и е заемала най-високите позиции в огромни интернационалните компании.

Успяла е да наложи десетки марки по целия свят, само че най-трудният професионален път за нея стартира, когато тя и брачният партньор й основават личен бранд. Те поемат риск и влагат всичките си фамилни спестявания, само че го вършат за концепция, в която имат вяра откровено.

В поредицата ни „ Жените на България “ ви срещам със Светла Лесова. Тя е бизнесмен, съосновател на компания, само че на първо място – майка на три деца. Затова и споделя, че най-големите си триумфи е постигнала в персонален проект. Не по-малко удивителна е професионалната й история, за която ви описвам в идващите редове.

Снимка: Евгений Милов

Светла ни посрещна в пространството, в което работят креативните екипи на фамилната компания и рекламната организация на брачна половинка й. Мястото комбинира винтидж жанр и модерни елементи и е ремонтирано при започване на пандемията, когато ориста на VIDAS даже не е била ясна.

В " Жените на България " журналистът и публицист споделя за решението да замине за Майорка със фамилията си

„ Трябваше да транспортираме всичко до фабриката в Италия през март 2020 година и да стартираме продажби през летния сезон, само че проектите ни бяха осуетени. Тогава усетих, че се блъскаме в стената “, спомня си Светла. Тя и мъжът й са изправени на кръстопът тогава, само че избират да продължат с всички опасности, които ги следват.

Ако я познавате персонално, ще се убедите, че е жена, която не се отхвърля. Тя е нежна и красива, на пръв взор даже наподобява притеснителна, само че е извънредно непретенциозна, естествена, съобразителна и несъмнено не се стопира пред нищо. Действа със размах, само че и с усмивка – по този начин се оцелява и в корпоративния смях, споделя тя.

Снимка: Евгений Милов

Успехите й са впечатляващи и като всички истории, и нейната стартира сякаш инцидентно. Светла приключва бизнес администрация в Софийски университет „ Св. Климент Охридски “ и колкото и пъти да се явява на изявленията за инспектор, не съумява да премине финалната линия.

Съдбата имаше различен проект за мен – да стартира работа в маркетинг отдела на известна интернационална козметична компания и по този начин да вляза в корпоративния свят “, споделя тя. В продължение на две години работи като маркетинг анализатор, когато попада на публикация за работа в различен сериозен и известен бранд.

Светла стартира да дава отговор за цялостната марке­тинг тактика на Gillette в България, което я построява като същински експерт в процесите на компанията.

Ваня от Vanilla Kitchen приказва за цената на триумфите, която плащаме, в „ Жените на България “

Толкова обичах работата си, че бях сигурна, че ще се пенсионирам на позицията си “, споделя тя, само че не щеш ли ориста се намесва още веднъж. Един ден, до момента в който кара към офиса, чува по радиото в колата, че международният колос Procter & Gamble купува целия бизнес на Gillette.

Най-успялата българка в интериорния дизайн Ирина Влади споделя персоналната си история в " Жените на България "

„ Помислих, че е смешка, само че уви, не беше. Така се озовах на влакчето на ужасите “, споделя Светла. От компания, в която даже не е имало топла течаща вода и всички в екипа са били едно семейство, тя попада в офис с построена корпоративна конструкция и правила.

Снимка: Евгений Милов

Тогава ми изглеждаше необичайно. Светът ми се срина, само че научих урок, който разбрах на по-късен стадий от живота си – всяка смяна е нова опция “, безапелационна е тя.

Кариерата й продължава да върви стремително нагоре. Поканена е да поеме развиването на различен огромен бранд, който обаче постанова крайни промени в живота й. Работата я води в Румъния и по този начин Светла стяга багажа, „ сграбчва “ мъжа си и детето и се местят в Букурещ.

Цецка Караджова споделя за Фондация " Светът на Мария " в " Жените на България "

Влязох в огромната игра. Първите дни си плачех скрито. Знаех, че подобен вид компании имат своите преимущества, макар че в един миг се чувстваш като в златна клетка “, споделя Светла.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР